Peltomaisema
Intohimona muna.

Historia

Jukka Nikulan isoisä, maanviljelijä Kustaa Nikula aloitti Alli-vaimonsa kanssa sodan jälkeen kanalanpidon. Munantuotanto sopi hyvin perhetilan muun tuotannon oheen. Kustaa alkoi heti myydä munia paikallisille munaosuuskunnille.

Kustaan poika Kalle Nikula ja hänen vaimonsa Raili avioituivat vuonna 1956 ja muuttivat Kallen syntymäkodin naapurissa sijaitsevalle tilalle, jonka Kalle oli ostanut. Muutaman vuoden päästä he päättivät jatkaa Kustaan työtä munantuottajina ja rakensivat
ensimmäiset kanalansa.

Nikulan nykyinen isäntä Jukka Nikula oli pienestä pitäen vanhempansa mukana kanalan töissä, ja kun isännyys siirtyi hänelle, munantuotannon jatkaminen oli luonteva valinta. Vuonna 2009 Nikula ja hänen avovaimonsa Taina Skaffari rakensivat uudet virikehäkkikanalat vastatakseen kuluttajien tarpeisiin ja lainsäädännön vaatimuksiin. Keväällä 2011 Nikulassa aloitettiin myös kananmunien pakkaaminen ja vuonna 2014 vapaan kanan munien tuotanto perinteisissä lattiakanaloissa.

Kananmunantuotannossa ja pakkaamotoiminnassa ovat nyt mukana myös Jukan 19- ja 25-vuotiaat pojat – neljäs sukupolvi nikulalaisia kananmunantuottajia.

Jukka Nikulan pellot ovat tätä nykyä luomutuotannossa. Suunnitelmissa on, että Nikulan tila tuottaisi tulevaisuudessa myös luomumunia.

Nikulassa on tehty muutakin kuin hoidettu kanoja ja viljelty maata. Jukka Nikulan setä Pentti Nikula tunnetaan seiväshypyn maailmanennätysmiehenä. Ranskalainen filmiryhmä kävi kuvaamassa seiväshyppääjän kotioloja, ja sekä pieni Jukka-poika että tämän Kalle-isä ja Kustaa-isoisä pääsivät esiintymään filmillä – sekä tietysti Nikulan kanat!

Y-tunnus: 0833642-2
Käyntiosoite: Ihamäentie 311, 31400 Somero
Puhelin 02-748 5575
© Nikula 2014